• +381 69 655880 Viber/WhatsApp
  • +381 69 655880 Kontakt telefon
  • ZAKAZIVANJE

Hijaluronski fileri

  1. Home
  2. Hijaluronski fileri

Zlatni standard za neivazivne estetske korekcije uz očuvanje prirodnosti izgleda.

Kako deluju?

Koža ljudskog organizma se sastoji od ćelija, vlakana (najpoznatija su kolagena vlakna) i gelozne supstance koja ih okružuje. Jedan od sastojaka te gelozne supstance jeste upravo hijaluronska kiselina koja koži daje punoću, zategnutost i mladalački izgled.

Kroz vreme, dolazi do preovladavanja procesa koji dovode do dehidratacije organizma i kože, što još zovemo i prirodnim spontanim proces starenja. Gubi se elastičnosti i stvaraju se male pukotine (prazan prostor) u slojevima kože tkz. bore.

Izučavajući proces starenje, posebno dehidrataciju organizma, i analizom prirodnih sastojaka kože izolovana je supstanca sa kojom se uz minimalno napora mogu bezbedno pupuniti bore, i vratiti punoća i hidriranost kože. To je upravo hijaluronski dermalni filer.

S obzirom da se pokazalo kao odlično rešenje, hijaluronski filer su proširili svoju primenu i na postizanje punoće usana i jagodica, kao i isticanje kontura istih.

Šta su fileri i za šta se koriste?   Hijaluron fileri za usne ali i kožu lica, novi sad

Hijaluronski fileri su preparati u oliku gela koji u sebi sadrže hijaluronsku kiselinu. Ne vezuju se za prirodne sastojke kože, nego se nakon 6 meseci do godinu dana resorbuju, ali za to vreme ne samo da postoji estetsko poboljšanje, nego sve vreme vezuju vodu i tako dodatno hidriraju mesta koja popunjavaju. Koriste se za sveukupno osveženje kože lica i ispravljanje manjih nepravilnosti, kao i uvećanje volumena usana, jagodica kao i za isticanje linije donje vilice.

Upotrebljavaju se za:

– popunjavanje plitkih, srednje dubokih i dubokih bora oko usana

– bore koje se pružaju od nosnih krilaca do usana (nazolabijalne bore)

– bore između očiju.

– isticanje konture usana

– isticanje konture donje vilice

– povećanje volumena usana,

– povećanje volumena i isticanje jagodice

- ispravljanje oblika korena nosa

- osvežavanje kože podočnjaka.

Koliko mililitara hijaluronskog filera (kubika) mi je potrebno da postignem efekat?

Za tačnu procenu je potrebno uraditi pregled i saznati kakav efekat se želi postići.

Ko ne sme da ih koristi?

Kao i za veliki broj intervencija hijaluronski fileri se ne rade se kod trudnica i dojilja, kao ni kod osoba koje imaju neko aktivno oboljenje kože.

Koliko traje efekat?

S obzirom da se radi o filerima koji se postepeno razgrađuju u organizmu, estetski efekat im je od 6-12 meseci. Izuzetak je koren nos gdje efekat može da se uočava i do 2 godine posle aplikacije filera.

Koji fileri se koriste u Kruna Dental ordinaciji?

Radimo sa Stylage dermalnim filerima poznate francuske kuće Vivacy®. Reč je o preparatima u vidu gela na bazi kros-linkovane hijalurosnke kiseline u kombinaciji sa antioksidansima, kao što je manitol. Zahvaljujući ovoj kombinaciji Vivacy® laboratorija je razvila preparat koji vraća  elastičnost i stvara prirodan izgled kože i usana nakon tretmana.

Koja je cena za hijaluronski filer?

Cena zavisi od zone u koju se filer aplikuje. Sve informacije vezano za cene možete dobiti prilikom konsultacija. Zakazivanje prvih konsultacije se ne naplaćuje.