Kruna Dental - Site Logo
+381 69 655880

Skidanje Kamenca sa Zuba: Cena i Ključne Informacije za Zdrav Osmeh

Pitajte zubarku
Skidanje kamenca sa zuba
U današnje vreme, zdrav osmeh je mnogo više od estetske prednosti. On odražava opšte zdravstveno stanje pojedinca i neophodan je za samopouzdanje i socijalne interakcije. Međutim, jedan od uobičajenih problema koji može uticati na zdravlje usta i zuba je kamenac.  U ovom članku, detaljno ćemo obraditi temu skidanja kamenca sa zuba, fokusirajući se na cenu ovog postupka, kako bi vam pomogli da očuvate svoj osmeh zdravim i blistavim.

Šta je Kamenac na Zubima?

Kamenac, poznat i kao zubni konkrementi (dentalni tartar), jeste tvrda naslaga koja se formira na zubima kao rezultat mineralizacije plaka. Plak se sastoji od bakterija, njihovih metabolita, hrane i telesnih tečnosti. Ako se ne ukloni pravovremenim čišćenjem, može dovesti do kamenca koji je teže ukloniti i koji zahteva profesionalnu intervenciju.

Kako se Vrši Skidanje Kamenca sa Zuba?

Skidanje kamenca sa zuba vrši se profesionalno u stomatološkoj ordinaciji. Postupak obično uključuje upotrebu ultrazvučnih uređaja koji vibracijama lako odstranjuju kamenac, kao i ručne alate za fino uklanjanje preostalih naslaga. Takođe, postupak može uključivati i poliranje zuba kako bi se smanjila mogućnost ponovnog nakupljanja plaka.

Cena Skidanja Kamenca sa Zuba

Cena skidanja kamenca sa zuba varira u zavisnosti od nekoliko faktora, uključujući geografsku lokaciju ordinacije, obim naslaga kamenca, kao i dodatne usluge koje mogu biti potrebne (kao što su poliranje zuba ili fluoridacija). U proseku, cena se kreće od 3000 do 5000 dinara po poseti, ali je važno konsultovati se sa svojim stomatologom za preciznu procenu.

Prednosti Redovnog Skidanja Kamenca

  • Prevencija bolesti desni: Kamenac može doprineti razvoju gingivitisa i parodontitisa, bolesti desni koje mogu dovesti do gubitka zuba.
  • Smanjenje lošeg daha: Uklanjanje kamenca i plaka može značajno smanjiti loš dah koji oni mogu uzrokovati.
  • Estetski izgled: Redovno uklanjanje kamenca doprinosi blistavijem i zdravijem osmehu.

Zaključak

Skidanje kamenca sa zuba je esencijalni deo održavanja oralnog zdravlja. Iako cena može varirati, prednosti ovog postupka su neprocenjive kada je u pitanju vaše zdravlje i samopouzdanje. Redovne posete stomatologu i održavanje higijene usta ključni su za sprečavanje formiranja kamenca i očuvanje zdravog osmeha. Ne dozvolite da cena bude prepreka zdravlju vaših usta; investicija u redovno skidanje kamenca je investicija u vaše opšte dobro stanje.


Otkrijte Vaš najlepši osmeh. Kontaktirajte Kruna Dental i zakažite vaš pregled već danas!

Tagovi :

cene, finansijski saveti, izbeljivanje zuba

Podelite:

kruna dental blog

Dr Tamara Aničić

Imate pitanje za nas?

Kruna Dental je tu da odgovori na svako vaše pitanje.

Budite u kontaktu sa nama