Kruna Dental - Site Logo
+381 69 655880

Beljenje zuba

Jedna od najpopularnijih tema kada je u pitanju nega zuba jeste upravo izbeljivanje ili beljenje zuba. Dobijamo dosta pitanja u vezi sa ovom temom, a stručnjaci iz ordinacije Kruna Dental su tu da razreše sve Vaše nedoumice.

Kruna dental stručni tim stomatologa

Koju nijansu dobijate izbeljivanjem zuba?

Nijansa bele boje koju ćete dobiti izbeljivanjem zavisi prvenstveno od početnog stanja tj. one boje zuba koju ste imali pre tretmana. S jedne strane to može biti posledica genetike, a sa druge strane uticaj brojnih faktora poput higijenskih navika, konzumacije hrane i pića (tu prevashodno mislimo na kafu i čajeve) i na kraju konzumacije cigareta. Prebojenost zuba se može javiti i usled upotrebe određenih lekova.

Svi nabrojani spoljni faktori utiču tako što se vremenom nagomilavaju u strukturama zuba i stvaraju tamniji pigment. Važno je spomenuti da se tretmanom izbeljivanja zuba ne može dobiti nijansa bele boje svetlija od onoga što smo nasledili genetski. Tretmanom se deluje isključivo na spoljne faktore koju su doveli do nagomilavanja tamnijih pigmenata u zubu.

Kako izgleda beljenje zuba i da li je sam proces štetan?

Tretman izbeljivanja zuba se temelji na hemijskoj reakciji između preparata koje stomatolog nanosi na zub i različitih tamnih pigmenata u samom zubu. Jako je važno da ceo proces obavlja stručno lice odnosno stomatolog koji će znati da koristi gelove za izbeljivanje zuba na pravilan način. U tom slučaju možete biti bez brige, proces je bezbedan, potpuno bezbolan i izvodi se bez anestezije. Potrebno je 1 do 1 i po sat da se celokupan tretman odradi. Za dugotrajniji efekat savetujemo da smanjite unos kafe i obojenih napitaka, kao i cigarete, a ako ipak ne možete da se odreknete, probajte da uvedete pranje zuba nakon konzumiranja prethodno navedenih namirnica.

Da li se zubi mogu izbeljivati u kućnim uslovima?

Postoje tretmani koji se mogu sprovesti u kućnim uslovima, ali je neophodno da Vam stomatolog najpre pregleda zube, a zatim i detaljno objasni postupak izbeljivanja zuba kod kuće.

Ako Vas zanima cena izbeljivanja zuba kontaktirajte nas ili nas posetite.

Izbeljivanje druga slika
Rezervišite sada

Susret sa Krunom Dental

Kruna Dental je uvek tu da Vaše stomatološko iskustvo učini što prijatnijim. Ne ustručavajte se da stupite u kontakt sa nama.

Imate pitanje za nas?

Kruna Dental je tu da odgovori na svako vaše pitanje.

Najnoviji članci

Budite u kontaktu sa nama