Kruna Dental - Site Logo
+381 69 655880

Bezmetalne Krunice: Vrhunsko Rešenje za Vaš Osmeh

Krunice za zube
bezmetalne krunice
U današnje vreme, dentalna estetika igra ključnu ulogu u našim životima. Jedno od najpopularnijih i najinovativnijih rešenja za postizanje savršenog osmeha jesu bezmetalne krunice. Ovaj članak istražuje šta su bezmetalne krunice, njihove prednosti u odnosu na tradicionalne metalne krunice, i proces njihove ugradnje.

Šta su Bezmetalne Krunice?

Bezmetalne krunice su vrsta zubnih krunica koje se koriste za obnavljanje oštećenih ili oslabljenih zuba. Za razliku od tradicionalnih krunica koje sadrže metalnu osnovu, bezmetalne krunice su izrađene isključivo od keramike ili porculana. Ova svojstva čine ih idealnim izborom za pacijente koji traže estetski prihvatljivu i funkcionalnu dentalnu restauraciju.

Prednosti Bezmetalnih Krunica

1. Estetika:

Jedna od glavnih prednosti bezmetalnih krunica jeste njihova sposobnost da imitiraju prirodnu boju i sjaj zuba. Zbog svoje prozirnosti, svetlost prolazi kroz njih na sličan način kao kroz prirodne zube, pružajući neuporedivo estetsko rješenje. 

2. Biokompatibilnost:

Bezmetalne krunice su izrađene od materijala koji su biokompatibilni, što znači da su manje sklone izazivanju alergijskih reakcija ili iritacije desni.

3. Izdržljivost:

Iako se nekad smatralo da su keramičke krunice manje izdržljive od onih s metalnom osnovom, napredak u dentalnim tehnologijama omogućio je proizvodnju iznimno čvrstih i dugotrajnih bezmetalnih krunica. Bez prisustva tamnih rubova od metala. 

4. Zaštita Zuba:

Bezmetalne krunice zahtevaju manje brušenja prirodnog zuba, što znači da je više vašeg prirodnog zuba sačuvano.

Proces Ugradnje Bezmetalnih Krunica

Proces ugradnje bezmetalnih krunica sličan je procesu tradicionalne krunice, ali s’nekoliko ključnih razlika:
  • Priprema Zuba: Vaš stomatolog će pažljivo obraditi i oblikovati zub kako bi osigurao optimalno priajanje krunice.
  • Otisak: Nakon pripreme, uzima se precizan otisak vašeg zuba koji se šalje u zubnu laboratoriju gde se izrađuje vaša prilagođena krunica.
  • Privremena Krunica: Dok čekate trajnu krunicu, na zub se postavlja privremena krunica.
  • Postavljanje Krunice: Kada je vaša bezmetalna krunica spremna, stomatolog će je pažljivo postaviti i prilagoditi kako bi osigurao savršeno uklapanje i funkcionalnost.

Zaključak

Bezmetalne krunice predstavljaju vrhunsko rešenje za obnovu zuba, kombinujući estetiku, funkcionalnost, i dugotrajnost. Ako razmišljate o dentalnoj restauraciji, bezmetalne krunice mogu biti idealan izbor za vas. Razgovarajte sa svojim stomatologom o mogućnostima i saznajte kako bezmetalne krunice mogu transformisati vaš osmeh. S ovim detaljnim uvidom u svet bezmetalnih krunica, nadamo se da smo vam pružili sve informacije potrebne za donošenje odluke o vašoj zubnoj zdravstvenoj nezi. Bezmetalne krunice ne samo da nude izvanredne estetske prednosti, već su i dugotrajno rešenje za obnovu zuba, čineći ih izvrsnim izborom za svakoga ko teži savršenom osmehu.


Otkrijte Vaš najlepši osmeh. Kontaktirajte Kruna Dental i zakažite vaš pregled već danas!

Tagovi :

bezmetalne krunice, estetska stomatologija, trajna rešenja

Podelite:

kruna dental blog

Dr Tamara Aničić

Imate pitanje za nas?

Kruna Dental je tu da odgovori na svako vaše pitanje.

Budite u kontaktu sa nama