Kruna Dental - Site Logo
+381 69 655880

Kompozitne Fasete: Revolucija u Estetskoj Stomatologiji

Fasete
Kompozitne fasete
U potrazi za savršenim osmehom, mnogi se okreću najnovijim dostignućima u estetskoj stomatologiji. Među raznim opcijama, kompozitne fasete ističu se kao jedna od najpopularnijih i najefikasnijih metoda. Ovaj članak će vam pružiti sve što trebate znati o kompozitnim fasetama, njihovim prednostima, procesu postavljanja, i kako mogu transformisati vaš osmeh.

Šta su Kompozitne Fasete?

Kompozitne fasete su tanke ljuspice izrađene od kompozitnog materijala koje se pričvršćuju na prednju površinu zuba, pružajući poboljšanje u boji, obliku, veličini i dužini zuba. One su prilagodljiva i manje invazivna alternativa tradicionalnim porcelanskim fasetama, nudeći brzu transformaciju osmeha sa manje brušenja zuba. Kompozitne fasete

Prednosti Kompozitnih Faseta

Kompozitne fasete nude brojne prednosti:
  • Brza Transformacija: Za razliku od porcelanskih faseti, kompozitne se mogu postaviti u samo jednoj poseti stomatologu.
  • Cena: Značajna su povoljnije od porcelanskih faseti.
  • Prilagodljivost: Materijal omogućava stomatologu da precizno prilagodi boju i oblik fasete prema potrebama pacijenta.
  • Minimalna Invazivnost: Zahtevaju manje brušenja prirodnog zuba, što je čini odličnom opcijom za osobe koje žele sačuvati što više svoje prirodne strukture zuba.

Proces Postavljanja Kompozitnih Faseta

Postupak postavljanja kompozitnih faseti obično zahteva samo jednu posetu stomatologu. Proces uključuje:
  • Konsultacije i Planiranje: Stomatolog procenjuje vaše zube i razgovara o željenom ishodu.
  • Priprema zuba: Za kompozitne fasete nike potrebno brusiti zube. Ukoliko se efekat ne može postići bez brušenja, stomatolog će vas uputiti pre tretmana o svim opcijama
  • Izrada i Postavljanje: Kompozitni materijal se nanosi direktno na zub i oblikuje na licu mesta, a zatim se polimerizuje uz pomoću posebne svetlosti.

Zaključak

Kompozitne fasete predstavljaju revolucionarnu opciju u estetskoj stomatologiji, nudeći brzu, efikasnu, i povoljniju alternativu za dobijanje željenog osmeha. Sa minimalno invazivnim postupkom i mogućnošću preciznog prilagođavanja, one su idealno rešenje za sve koji žele poboljšati svoj osmeh bez dugotrajnih procedura ili visokih troškova. Ako razmišljate o kompozitnim fasetama, konsultujte se sa svojim stomatologom kako biste saznali da li su prava opcija za vas.


Otkrijte Vaš najlepši osmeh. Kontaktirajte Kruna Dental i zakažite vaš pregled već danas!

Tagovi :

estetika zuba, kompozitne fasete, revolucija u stomatologiji

Podelite:

kruna dental blog

Dr Tamara Aničić

Imate pitanje za nas?

Kruna Dental je tu da odgovori na svako vaše pitanje.

Budite u kontaktu sa nama