Kruna Dental - Site Logo
+381 69 655880

Implanti

Zubni implanti predstavljaju veštačke nadoknade za izgubljene zubne korenove. Ugrađuju se u kost gornje ili donje vilice radi funkcionalnosti i estetike usne duplje. Obično su napravljeni od titanijuma ili cirkonijuma, s tim da su titanijumski implanti češće u upotrebi zbog trajnosti. Oblik zubnih implanata podseća na šraf i može se prilagoditi obliku korena zuba. Često se implanti postavljaju odmah nakon vađenja zuba.

Pacijenti kandidati za implante mogu se podeliti u tri grupe:

  1. Osobe koje su izgubile samo jedan zub u nizu, a susedni zubi su im netaknuti tj. zdravi.
  2. Osobe koje su izgubile veći broj zuba. Najčešće je to slučaj gde su prednji zubi očuvani, a bočni nedostaju pa je potrebno ugraditi implante u regiju gde nedostaju zubi ukoliko se želi izbeći nošenje proteze.
  3. Osobe kojima nedostaju svi zubi. U ovu kategoriju takođe spadaju i osobe koje imaju nekoliko svojih zuba, ali ti zubi nisu dovoljno stabilni nosači za ozbiljniji protetski rad pa se moraju izvaditi i na njihovo mesto postaviti implanti.

Na implante se mogu postaviti različiti protetski radovi poput pojedinačnih krunica ili mostova. Za potpunu nadoknadu svih zuba jedne vilice koristi se hibridni rad. To je protetski rad izrađen od specijalnih materijala gde se sa minimum četiri implanta nadoknade svi zubi jedne vilice, takozvani „svi na četiri“ sistemi.

Koliko dugo traju zubni implanti?

Implanti za zube mogu trajati dugo, često i preko 20 godina, uz pravilnu oralnu higijenu i dobro opšte stanje organizma. Cena zubnih implanata zavisi od broja i tipa implanata kao i toga da li se protetika postavlja odmah ili nakon nekoliko meseci.

zubni implanti kruna dental Prefabrikacija privremene proteze pre hirurgiji
Rezervišite sada

Susret sa Krunom Dental

Kruna Dental je uvek tu da Vaše stomatološko iskustvo učini što prijatnijim. Ne ustručavajte se da stupite u kontakt sa nama.

Imate pitanje za nas?

Kruna Dental je tu da odgovori na svako vaše pitanje.

Najnoviji članci

Budite u kontaktu sa nama