Kruna Dental - Site Logo
+381 69 655880

Šta prvo radim kada hoću fiksni aparat?

Pitajte zubarku
fiksni aparat

Kako se postavlja fiksni aparat?

Stavljanje fiksne proteze predstavlja korak ka lepšem i zdravijem osmehu i samopouzdanju. Međutim pre nego što krenete u ovu avanturu, važno je znati kako da se pripremite za celokupan proces. 

Prvi korak je zakazivanje pregleda kod Vašeg stomatologa. On će Vam pomoći da odredite da li je fiksna proteza prava opcija za Vas. Na konsultaciji će proceniti stanje Vaših zuba i vilice, razgovarati o Vašim željama i ciljevima.

Nakon detaljnog pregleda i analize rendgenskih snimaka, zubar će Vam predložiti plan lečenja. Ovde ćete saznati koliko dugo bi trebalo da nosite fiksnu protezu, koliko će okvirno poseta ordinaciji biti potrebno, i koje vrste bravica ili aparata će biti korišćeni. Pre nego što Vam postavi fiksnu protezu, stomatolog će Vas uputiti u osnovne korake nege zuba i usne duplje. Čista i zdrava usta su od suštinskog značaja kako biste izbegli komplikacije tokom nošenja fiksne proteze.

Higijena fiksne proteze i poseta stomatologu

Kada Vaša fiksna proteza bude postavljena, sledi period redovnih poseta stomatologu. Tokom ovih poseta, zubar će podešavati bravice ili gumice na pravi način kako biste postigli željeni rezultat. Takođe, važno je pratiti uputstva o nezi i održavanju fiksne proteze kako biste izbegli probleme.

Na kraju, ne zaboravite da je svaka osoba jedinstvena, pa se Vaša iskustva mogu razlikovati od drugih. Važno je da ostanete posvećeni svom cilju, a to je postizanje lepšeg osmeha koji menja vaš život.

   

Tagovi :

fiksna proteza, fiksni aparat

Podelite:

Ostavite komentar

kruna dental blog

Dr Tamara Aničić

Imate pitanje za nas?

Kruna Dental je tu da odgovori na svako vaše pitanje.

Budite u kontaktu sa nama