Kruna Dental - Site Logo
+381 69 655880

ISKUSTVO NAŠE PACIJENTKINJE SA KOMPOZITNIM FASETAMA

Fasete,Pitajte zubarku
Kruna Dental - ISKUSTVO NAŠE PACIJENTKINJE SA KOMPOZITNIM FASETAMA

Kako fasete mogu unaprediti vaš život?

Možda ćemo neskromno zvučati, ali iskreno verujemo da imamo najbolje pacijente. To potvrđuje i mejl koji smo preko vikenda dobili od zadovoljne pacijentkinje i koji možete pročitati u nastavku teksta njeno iskustvo sa kompozitnim fasetama.

Nakon dužeg planiranja, razgovora sa onima koji su već neko vreme imali kompozitne fasete i istraživanja ponude zubarskih ordinacija, odlučila sam da i ja ulepšam osmeh na ovaj način. 
Moj izbor je bila ordinacija "Kruna dental", jer volim svoje zube. Nakon konsultacije, dr Tamara mi je uradila fasete na obe vilice. Odmah da napomenem da je ovaj proces potpuno bezbolan, radi se bez anestezije, traje nešto više od sat vremena i što je najvažnije: ne struže se zubna gleđ, fasete se samo postave na površinu zuba. 
U početku (dan-dva) bilo mi je neobično, naročito prilikom zagriza, jer sam se bojala da se fasete ne odlepe i ne otpadnu. Naravno, to se nije dogodilo. 
Mnogi "vlasnici" ovakvih faseta su morali da idu, u cilju održavanja beline, na redovna zubarska poliranja faseta, jednom-dva puta mesečno. Ja to ne praktikujem, a fasete su mi i posle osam meseci savršeno bele, jer kako rekoh - volim svoje zube. A ta ljubav podrazumeva svakodnevnu brigu: pranje zuba odmah posle svega obojenog, pijenje kafe i čaja u razumnom tajmingu (meračenje i gustiranje ovih napitaka potamnjuje fasete). Ukoliko ste pušač, bar isperite usta posle cigarete. Tretman koji primenjujem subotom i nedeljom (oba dana pred spavanje) je sledeći: operem zube abrazivnom zubnom pastom - to je kao piling, pa onda na običnu pastu kapnem eterično ulje čajnog drveta i istrljam zube. Ne samo da ubija sve bakterije, već ovo ulje vraća belinu i zubima i fasetama (pazim da ne dođe u dodir sa desnima, jer peče). 
Inače, jedem sve normalno, ako je zagriz i inače pravilan, čvrstina namirnica ne izaziva pucanje faseta. Moj zagriz nije bio pravilan, pa je dr Tamara primenila posebne metode i fasete nisu pucale. Ukoliko faseta i pukne, vrlo jednostavno je zubar zameni, ali je uvek dobro zajednički proanalizirati uzrok kako bi se ovo izbeglo. 
Mada je moguće, ja nisam htela da mi se kompozitnim materijalom poravna dužina zuba, jer mi je delovalo neprirodno - ovako su moje fasete neprovaljive. Osmehuje se! Svi misle da je u pitanju neko čudesno beljenje. 
Inače, znam ljude koji su, u cilju stavljanja kompozitnih faseta, išli i po par meseci na neke "skupe pripreme", kako rekoše. Dr Tamara mi je stavila fasete "iz prve", za sat i po, bez ikakvih dodatnih troškova, i to po akcijskim cenama. I traju i traju, a ja se u sebi redovno zahvaljujem dr Tamari, za svaki osmeh. 
Sve u svemu, najiskrenije preporučujem ovu intervenciju - ako vas već ne natera na pojačanu oralnu higijenu, nateraće vas da se stalno osmehujete. I onda ćete uvek biti dobro - dobro, i bolje od toga. Osmehuje se!
Olja Nađ, Bačka Palanka 

Nama je Olja ovim tekstom ulepšala dan i ohrabrujemo sve naše pacijente da podele svoja mišljenja i iskustva sa nama.
Možete nas pronaći i ovde.

Tagovi :

kompozitne fasete, naši pacijenti

Podelite:

Ostavite komentar

kruna dental blog

Dr Tamara Aničić

Imate pitanje za nas?

Kruna Dental je tu da odgovori na svako vaše pitanje.

Budite u kontaktu sa nama