• +381 69 655880 Viber/WhatsApp
  • +381 69 655880 Kontakt telefon
  • ZAKAZIVANJE

Fasete

  1. Home
  2. Fasete

Kod nas u ordinaciju često dolaze pacijenti koji bi hteli da promene osmeh ili da koriguju neke detalje koji im se ne dopadaju na zubima ili osmehu (npr. razmak između zuba), ali još nisu spremni ili ne žele uopšte da bruse svoje prirodne zube. S obzirom da i sami cenimo zdrave prirodne zube i želimo da ih naši pacijenti što duže sačuvaju, kao kompromisno rešenje im predložimo izradu kompozitnih faseta na prirodnim zubima, bez brušenja.

Fasete (viniri) ili ljuspice su tanke navlake koje se postavljaju samo na prednju stranu zuba. Fasetama se može korigovati oblik, dužina, boja i položaj zuba, ali i da se zatvore prostori između zuba. Zavisno od materijala od kog se izrađuju, postoje keramičke fasete i kompozitne fasete za zube.

Keramičke fasete su trajnije, jer je keramika mnogo otporniji materijal od kompozita. Za postavljanje keramičkih faseta potrebno je pripremiti prednju površinu zuba brušenjem. U retkim situacijama se može postaviti keramička faseta bez brušenja zuba. Metod su izbora za brzo i efektno ulepšavanje osmeha. 
fasete

Kompozitne fasete se prave od kompozitnih materijala i lepe se na prirodne zube, lepkom koji neće oštetiti vaš prirodan zub. Postavljaju se u jednoj poseti. Proces je potpuno bezbolan, a faseta se može postaviti bez narušavanja zubne strukture prirodnog zuba (bez brušenja).

Kompozitne fasete su omiljena intervencija među pacijentima između ostalog jer su tri puta povoljnije od keramičkih faseta. Najlepša stvar kod kompozitnih faseta je i to što ukoliko vam se više ne sviđaju one mogu da se uklone i da se urade nove ili da se ostave zubi u prvobitnom prirodnom obliku. 

Dugotrajnost kompozitnih faseta zavisi od održavanja i od odnosa zuba gornje i donje vilice. Uz adekvatno održavanje i kontrole, mogu da traju i četiri do pet godina. 

Izrada kompozitnih faseta je tehnički zahtevan ali i umetnički process. Često pacijenti ne mogu da poveruju koliko su promenili osmeh za samo par sati. Mi takođe uživamo u izradi kompozitnih faseta i volimo što postoji mogućnost da za jedno kratko vreme i dosta povoljnije od drugih stomatoloških intervencija, promenimo nešto što je pacijente mučilo godinama.

Da bi se ustanovilo da li je neko kandidat za izradu kompozitnih ili keramičkih faseta neophodno je zakazati pregled kod stomatologa koji će objasniti da li se mogu izraditi fasete i šta se može očekivati prilikom njihove izrade određenom slučaju.
Neophodno je samo da pošaljete poruku u inboks ili da pozovete na broj telefon ordinacije da bismo Vam zakazali (besplatan) pregled.


Besplatan pregled u našoj ordinaciji možete zakazati pozivom na kontakt telefon (069 655 880), popunjavanjem formulara za online zakazivanja (gornji desni ugao ove stranice) ili slanjem poruke putem društvenih mreža (Facebook ili Instagram).