• +381 69 655880 Viber/WhatsApp
  • +381 69 655880 Kontakt telefon
  • ZAKAZIVANJE

Beljenje zuba

  1. Home
  2. Beljenje zuba

Beljenje zuba ili izbeljivanje zuba je tretman pomoću kojeg se sa površine zuba uklanjaju razne prebojenosti nastale usled konzumiranja kafe, cigareta, čajeva i druge prebojene hrane i pića. U ordinaciji je tretman je potpuno bezobasan te predstavlja najpopularniji estetski tretman pomoću kojeg se vraća blistav i beo osmeh.

Danas se za izbeljivanje zuba najviše koriste preparati od vodonik-peroksida i karbamid-peroksida. Koncentracije aktivne supstance se kreću id 10-38 % zavisno da li je u pitanju gel za ordinacijsko izbeljivanje, kućno-noćno izbeljivanje zuba ili izbeljivanje pojedinačnog zuba. Beljenje zuba u stomatološkoj ordinaciji novi sad

Izbeljivanje zuba se može obaviti u ordinaciji ili u kućnim uslovima.

Za ordinacijsko beljenje zuba koriste se preparati sa većim procentom aktivne supstance.

Za kućno-noćno beljenje zuba potrebno je  najpre uraditi pripremu u ordinaciji. Priprema podrazumeva uzimanje otisaka, a zatim se pomoću tih otisaka izrađuju takozvani trejevi, odnosno individualni zubni lukovi od specijalnih folija u koje se sipa gel za izbeljivanje koji se dobije u ordinaciji. Ovaj vid beljenja daje veću slobodu pacijetu, jer se gel može nanositi onoliko puta dok se ne dobije željena nijansa svetlije boje.

Izbeljivanje jednog zuba, to najčešće zub kome je izvađen živac, te je tokom vremena potamneo, obavlja se u ordinacijskim uslovima. Neophodno je da se proces obavi u nekoliko seansi, ali se pre samog izbeljivanja mora proveriti kvalitet punjenja kanala tog zuba.

Izbeljivanju zuba se mogu podvrgnuti samo zdravi zubi.

Ukoliko niste sigurni da li se Vaši zubi mogu izbeliti, zakažite besplatan pregled na kojem će se utvrditi da li je beljenje zuba za Vas.

Možete takođe pitati sve što Vas zanima vezano za stomatološku protetiku kao i sve drugo iz oblasti stomatologije i estetike lica.