• +381 69 655880 Viber/WhatsApp
  • +381 69 655880 Kontakt telefon
  • ZAKAZIVANJE

Šta učiniti kada vas naglo zaboli zub?

  1. Home
  2. Šta učiniti kada vas naglo zaboli zub?

Zubi, kao i svi drugi organi imaju živce i krvne sudove koje ih prehranjuju. Neophodni su nam radi pravilne ishrane, ali i ljepšeg izgleda. Pravilna higijena i redovna poseta stomatologu imaju najvažniju ulogu u zaštiti i očuvanju zdravlja usta i zuba, a posljedično celokupnog organizma.

Međutim, svima nam je poznato da sopstveno zdravlje nekada postavimo na poslednje mesto te reagujemo tek kada nešto zaboli. Pa tako i zubi.

I šta onda učiniti kada zub naglo zaboli (još ako je noć?)

Bol.zuba.novi.sad

Prva pomoć može biti tablet protiv bolova, ona koju inače pijete kada Vas nešto zaboli. Vi najbolje znate šta Vam pomaže.

Druga stvar (a možda i prva) koju treba da uradite jeste da zakažete termin kod Vašeg stomatologa. Tableta protiv bolova, koju ste popili, smiriće bol na neko vreme (preguraćete noć), ali sve drugo što Vam se savjetuje po internetu i raznim časopisima, jednostavno nije tačno.

Bol zuba nikada neće proći sam od sebe, niti će pomoći ispiranjem čajevima, stavljanjem raznih gelova, a ne vredi ni postavljanje paste za zube na bolno mjesto. Čak iako se bol smiri, to će biti privremeno, a problem se samo produbljuje.

Zato, posetite svog stomatologa u dobrom raspoloženju tokom rednovnih kontrola prije nego što Vas zubi opomenu da je vreme.

Jedan od razloga zašto se javlja zubobolja, možete pogledati ovde.